מדריך לשייט ימי
במדריך זה נדבר –
רישיון משיט, כושר שייט ,תקנות בטיחות לשייט , טיפים להפלגה בטוחה , וביטוח כלי שייט
רישיון משיט – כדי להפעיל סירה או כלי שייט בישראל חובה עליך להחזיק ברישיון משיט מרספ"ן ( רשות הספנות )
הוצאת הרישיון היא מגיל 16 ומעלה, כרוך בבדיקות בריאות, מבחן עיוני טאוריה ומבחן מעשי ( טסט )
ניתן לפנות אלינו לקלאס ביטוח ימי & ציפס ביטוח ימי ולקבל הטבה ללימודי רישיון משיט מהבתי ספר שעובדים איתנו בכל הארץ.
או להכנס לאתר אינטרנט בלינק המצ"ב http://www.chips-sail.co.il/
בדיקה ציוד כושר שייט : על המשיט לוודא הימצאותו ומיקומו של כל הציוד של כושר השייט למקרה חרום, הכנה גלגל הצלה העוגן וחבל עוגן קשורים בקצוות למקרה חירום ( ניתן לפנות לחנות הימית באתר ולבדוק רכישה של הציוד של כושר השייט ) קלאס ביטוח ימי מייבא ומשווקת מוצרים לכלי שייט עוגנים אפודות ועוד,
זריקת עוגן – יש להטיל עוגן במצב בו חרטום הסירה נמצא אל מול הרוח וכן לחשב את אורך החבל הנדרש מומלץ בסירה עוגן של מינימום 6 קילו לפחות , חבל באורך 70 מטר ובעובי 12 מ"מ ( מחויב בכושר שייט של הסירה ) במים עמוקים מטילים חבל של פי 3 מעומק המים במים רדודים פי 7 ( מים רדודים עד 10 מ"ר ) חשוב לציין שעוגן הוא אמצעי החרום הראשון העומד לרשותך.
ביטוח : חובה לבטח את כלי השייט בביטוח צד ג על פי החוק במינימום סכום ביטוח של 100,000 דולר. ניתן להרחיב את הכיסוי הביטוח למקיף ולהגדיל גבולות אחריות באישור חברת הביטוח לעד כ 1,000,000 ש"ח.
ניתן להרחיב לסקי ואבוב וגרירה יבשתית ( בעת גרירה כלי השייט ) כמו כן לבטח נגרר על פי החוק !
התקשרו בכל עת למשרד 03-6546969 , 050-9880807 אלמוג לרכישת ביטוח והסבר מקיף יותר.
שימו לב חשוב לציין בביטוח ימי בעל כלי השייט עצמו איננו מכוסה לנזק עצמי ועל כן מומלץ לרכוש ביטוח תאונות אישיות עם הרחבת ספורט אתגרי.
טסט – סירה מחויבת לעבור בדיקה תקופתית כל שנתיים ( כושר שייט ) לזימון תור ברספ"ן אפשר לפנות למשרד בהרשמה ( משרדנו יעזור לכם ללא עלות וייקבע עבורכם את התור – בטלפון 03-6546969. הבדיקה מתבצעת על ידי בוחן רשות הנמלים ( רספ"ן ) בתחנות הבדיקה של רספ"ן ( מפורסם באתר )
ציוד בטיחות – בכלי השייט נדרש ציוד בטיחות הרשימה נמצאת בגב רישיון השייט ( טופס ירוק ) בטופס זה רשום האם המפליגים מחויבים לחגור את חגורה ההצלה, ומהו הציוד הפירוטכני ( חייב לבדוק תוקף ) יש כלי שייט המחויבים במטף כיבוי בתא מנוע פנימי.
הוראות ( חשובות ) הפלגה למשיט בסירה,
עצירת הסירה בפתאומיות – יש להימנע ככל האפשר מעצירה פתאומית של כלי השייט באופן פתאומי, עצירה כזו יכולה לגרור כניסה של מים לאיזור הירכתיים של הסירה ועקב כך הכנסה של מים לכיוון הסירה ולמנוע אשר יכול לגרור לנזק בלתי הפיך,
מד עומק ( לסירה ) – ברובן המוחלט של הסירות מותקן מד עומק, ובהנחה שלא מותקן כדאי לרכוש מד עומק ולהיעזר בו בכדי למנוע פגיעה שלת תחתית הסירה בקרקע.
נהיגה תחת השפעת אלכוהול – בעבר לא היה איסור אך כיום חל איסור על השטת כלי שייט תחת השפעת אלכוהול, אנו ממליצים ללא קשר לא להפליג תחת השפעה אלכוהול אין מבחינה הסכנות שניתן לגרום ואין מבחינת ביטוח שלא חל במצב שכזה.
הוראות בטיחות כלליות
גרירה וסקי – גרירה סקי או מתיקן אחר המותר בכלי שייט, בפעולה גרירה כלי השייט יפליג ע"י צוות מזערי מינימום שני אנשים, כאשר איש צוות צופה לגולש והנהג מפליג בלי השייט ( הצופה חייב להיות מעל גיל 15 ) אין לגרור יותר מכמות מספר אנשי הצוות הרשומים ברישיון השייט. יש להפליג בזהירות ולהתחשב תמיד בבטיחות נוסעיך ובאדם הגולש לא מומלץ בשום פנים ואופן להפליג יותר מ 12 קשר ואסור לבצע פניות חדות שמור על מרחק בטיחות מכלי שייט אחרים ורציפים ומתרחצים אחרים.
חופי רחצה –
אסור להשיט כלי שייט במקום שהוכרז כמקום רחצה מוכרז וכן באזור של 50 מ"ר לאור החוף מקצה כל גבול של מקום כאמור ובתחום של 300 מ"ר מנקודת שפל מים.
הוראות בטיחות ודגשים למפליגים בים –
כל מה שצריך לדעת על מדוזה וטיפול בעקיצה – אלפי מדוזות שבדרכן לחופי ישראל מעלות אצל רבים מאתנו פחד ורתיעה מצריבה.
פגיעה או עוקץ ממדוזה יכול להסתכם בפריחה קלה ועד מוות כל תלוי במין המדוזה ומיקום הפגיעה,
מה אפשר לעשות עד קבלה עזרה מקצועית – לא לגרד פעולה כזו יכולה להפעיל תאים צורבים נוספים, יש לשטוף את האזור היטב במי ים כדאי להסיר את השאריות שעל עורכם ( שימו לב לא לשטוף במים מתוקים מים מתוקים גורמים לתאים להפריש הארס המצוי בבלוטות )
אם יש בידכם חומץ שטפו בו את האזור שנפגע חומץ משתק את פעולתם של תאים צורבים
יש לדעת שגם מדוזה מתה שנסחפה אל החוף עלולה לצרוב תאי הצריבה שלה עדיין עשויים לפעול ולשגר את העוקצים ואת ההרס.
הוראות בטיחות ודגשים למפליגים בכנרת –
יש לשים לב לרוחות המשתנות בעיקר בשעות הצהרים לעיתים קרובות מתחילות לנשוב רוחות מערביות וכתוצאה מכך הגלים מתחזקים והכנרת סוערת, בחלק המזרחי יותר של הכנרת רוחות חזקות יותר וים גלי, במצב שכזה יש להפליג בזהירות תוך חרטום הסירה שמוגבה, ובנוסף לרכז את האנשים בחלקו האחורי של הסירה בכדי למנוע כניסה מים לסירה.
במקרה של חדירה מים לסירה כתוצאה מגל יש להמשיך ולשוט ובשום אופן לא לעצור את הסירה !
בכנרת אין להשאיר את הסירה עוגנת ללא השגחה לא ברציף ולא על עוגן ( שימו לב פעולה שכזו חלילה בנזק לא תוכר ע"י הביטוח )
לכל שאלה נוספת קלאס ביטוח ימי & ציפס ביטוח ימי לשירותכם – 03-6546969 משרד – 0509880807 אלמוג כהן